NOU! ANGLIA – MARELE TUR

Londra – Windsor – Stonehenge – Salisbury – B th – Statford upon Avon – Warwick

Liverpool – Manchester – Windermere – New Castle – Durham – York – Leeds – Cambridge

Transport Avion TAROM | 9 zile | de la  699 Euro

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 Ziua 1 | BUCURESTI – LONDRA

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 10:30 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO391 cu destinatia Londra. Decolare la ora 12:30, sosire la Londra la ora 14:05. Welcome to London! Londra este ca un magnet pentru actori, artisti si designeri, dar si un oras care stabileste tendintele in arta, arhitectura, moda, design si tehnologie. Tur panoramic Londra: Palatul Parlamentului si Big Ben, London Eye, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Bursa din Londra, Banca Angliei, Catedrala St. Paul, Millenium Bridge, Turnul Londrei. Seara, va sugeram o plimbare in Leicester Square o zona pietonala foarte apreciata, de londonezi si turisti in egala masura, pentru multitudinea restaurantelor, barurilor si mai presus de toate a teatrelor. Amplasarea pietei Leicester este foarte interesanta; este situata la distanta egala (aprox. 370 m) de Trafalgar Square la nord, Piccadilly Circus la est, Covent Garden la vest si Cambridge Circus la sud. Trecand din Leicester Square spre Piccadilly Circus avem acces la cele mai apreciate si renumite artere comerciale ale Londrei – Regent Street si Oxford Street. Cazare hotel DoubleTree by Hilton London – Docklands Riverside 4* (valabil pentru plecarea din 13 iulie) / Holiday Inn London West 4* (valabil pentru plecarea din 20 August) sau similare.

Ziua 2 | LONDRA

Mic dejun. Rafinament si noblete. Eleganta si distinctie. Va prezentam Londra intr-un tur pietonal. Incepem turul cu Palatul Buckingham cea mai cunoscuta resedinta din Londra, resedinta Reginei. Asistam la schimbarea garzilor in afara Palatului Buckingham, un ceremonial plin de muzica si culoare. Daca observati ca flutura steagul la palat si patru santinele il pazesc inseamna ca regina este acasa. Sau sunt doar doua santinele? Ah, ce pacat, probabil regina este plecata cu treburi. Dar nu-i nimic, va intalniti cu alta ocazie. Continuam cu Palatul Parlamentului locul unde se afla cele doua camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord: Camera Lorzilor si Camera Comunelor. El este flancat de doua turnuri inalte de aproximativ o suta de metri, Victoria Tower si celebrul turn cu ceas, Big Ben. Abatia Westminster, un model de arhitectura medievala la scara uriasa, locul ceremoniilor regale; Turnul Londrei cu un trecut glorios, insa mai mult cunoscut ca loc de detentie; Tower Bridge unul dintre celebrele simboluri ale orasului, unde candva Printesa Diana s-a maritat cu Printul Charles. Dupa-amiaza optional excursie la Castelul Windsor. Castelul Windsor a fost resedinta familiei regale timp de peste 900 de ani. Puteti vizita apartamentele folosite si astazi pentru cazarea delegatiilor oficiale si a sefilor de stat, in care puteti admira opere de arta din colectia regala incluzand picturi de Rembrandt, Rubens, Canaletto, Gainsborough si celebrul portret al lui Charles I realizat de Sir Anthony Van Dyck. In anul 1992 au fost distruse intr-un incendiu mai mult de 100 de camere ale castelului. Din fericire, camerele afectate nu gazduiau la momentul respectiv importante opere de arta. Procesul de restaurare a fost definitivat in anul 1997. Se mai poate admira Capela St. George – un exemplu de arhitectura gotica considerata a fi casa spirituala a Ordinului Jartierei (Order of the Garter) – cel mai inalt ordin al Cavalerismului Britanic infiintat in anul 1348 de Edward III. In interior se afla inmormantati Henry al VII-lea si sotia sa Jane Seymour, precum si Charles I. Seara, optional, se poate face o croaziera pe Tamisa. Cazare hotel hotel DoubleTree by Hilton London – Docklands Riverside 4* (valabil pentru plecarea din 13 iulie) / Holiday Inn London West 4* (valabil pentru plecarea din 20 August) sau similare.

Ziua 3 | STONEHENGE – SALISBURY – BATH – STRATFORD UPON AVON

Mic dejun. Excursia continua cu o zi de vizite memorabila. Prima oprire este la Stonehenge, cu siguranta cel mai mare simbol national al Marii Britanii, reprezentand mister, putere si rezistenta. Continuam excursia cu vizitarea Catedralei Salisbury, unica printre catedralele medievale din Anglia, fiind cea mai inalta biserica cu spira din intreaga Anglie, avand cea mai lata curte interioara dintre toate, cat si una dintre cele patru copii originale ale Magnei Carta. Scurta oprire in elegantul oras Bath, inscris in Patrimoniul UNESCO, binecunoscut ca oras romantic care imbina peisajul impresionant cu arhitectura in stil georgian. Orasul a fost fondat de catre romani, care au folosit izvoarele termale naturale din zona pentru a construi complexul de bai termale ce erau considerate inima orasului. In secolul al XVIII-lea, in timpul domniei regelui George al III-lea, imaginea orasului este revitalizata, Bath fiind transformat in orasul elegant de astazi. Cladirile realizate in stil neoclasic au fost proiectate astfel incat sa se imbine armonios cu ruinele romane, in special Templul Minervei si complexul de bai termale. Cazare hotel Crowne Plaza 4* Stratford Upon Avon (pentru plecarea din 13 iulie) / Hotel Mercure Warwickshire Walton Hall Hotel & Spa 4* (pentru plecarea din 20 august) sau similare.

Ziua 4 | STRATTFORD UPON AVON – CASTELUL WARWICK – LIVERPOOL

Mic dejun. Astazi vizitam orasul natal al lui Shakespeare – Strattford Upon Avon, unde vom putea admira Casa natala a lui Shakespeare. Continuam excursia catre Castelului Warwick locul de resedinta a celor mai puternice familii engleze, unul dintre cele mai frumoase castele medievale al Angliei. In timpul Razboiului de 100 de ani, fatada de pe partea opusa orasului a fost refortificata, rezultand unul din cele mai cunoscute exemple de arhitectura militara din secolul XIV. Astazi, serveste ca fundal pentru reconstituiri si evenimente cu tematica medievala, de la turniruri pana la targuri si concerte. Excursia continuua catre Liverpool – orasul legendarei trupe Beatles si fosta Capitala Culturala Europeana. Cazare in Liverpool, hotel Holiday Inn Express Liverpool-Albert Dock 3* sau similar.

Ziua 5 | LIVERPOOL – MANCHESTER

Mic dejun. Ziua de astazi o vom dedica vizitarii unuia dintre cele mai mari orase ale Angliei, Liverpool.                 Tur panoramic si pietonal. Principalele atractii: Centrul Cultural al orasului cu muzeele si galeriile de arta, centrul istoric, galeriile comerciale, cele doua catedrale, faleza si Muzeul Maritim, galeriile de arte moderne si Expozitia Beatles. Dupa pranz, timp liber pentru vizite individuale sau optional, excursie la Manchester cu ghid local. Despre Manchester se spune că este locul in care Rolls l-a intalnit pe Royce, ca aici Ernest Rutherford a divizat pentru prima data un atom sau ca este gazda celei mai cunoscute echipe de fotbal din Anglia, si anume Manchester United. Oras vibrant si plin de viata, Manchester-ul, ne va fascina cu bogatia sa culturala. Complexul de la Castlefield adaposteste o serie de importante muzee, galerii de arta, case victoriene, Fortul Roman cat si canalul Bridgewater, unde daca timpul ne permite putem face si o plimbare cu barca. Nu putem parasi orasul fara a admira Catedrala Manchester – bijuterie arhitecturala gotica ce detine in turn 10 clopote, cel mai mare dintre acestea cantarind nu mai putin de 1,3 tone. Intoarcere in Liverpool, cazare hotel Holiday Inn Express Liverpool-Albert Dock 3* sau similar.

Ziua 6 | LIVERPOOL – LAKE DISTRICT – NEWCASTLE / MIDDLESBROUGH

Mic dejun. Lasam in urma cosmopolitul Liverpool si vom traversa una dintre cele mai frumoase regiuni din Anglia, fiind si cel mai mare parc national – Lake District. Acesta a reprezentat intodeauna o sursa de inspiratie pentru poeti si scriitori, cel mai cunoscut fiind poetul William Wordsworth ce a si locuit in aceasta zona a superlativelor geografice. Optional, se poate face o croaziera pe lacul Windermere – cel mai mare lac natural al Marii Britanii, aflat chiar in mijlocul regiunii. Continuam catre Bastionul de la Marea Nordului, or orasul de la capatul zidului lui Hadrian – orasul Newcastle upon Tyne. Descoperim intr-un tur de oras Millenium Bridge, o constructie futuristica din metal care face legatura peste raul Tyne, centrul istoric unde se intalnesc cele mai frumoase cladiri şi strazi, printre care Grainger Market, Theatre Royal, Grey Street, Grainger Street şi Clayton Street. Ruine antice sau medievale sunt de asemenea prezente, cele mai importante fiind Zidul lui Hadrian, castelul Tynemouth Priory construit de Eduard I si castelul The Keep ridicat de Henric al II-lea. Cazare hotel Sandman Signature Hotel Newcastle 4* (pentru plecarea din 13 iulie) / hotel Holiday Inn Express Middlesbrough 3* (pentru plecarea din 20 August)  sau similare.

Ziua 7 | NEWCASTLE – YORK – LEEDS

Mic dejun. Excursia continua spre York, cel mai frumos oras din Nordul Angliei, cu stradute inguste, ziduri de aparare, muzee si biserici semete. Descoperim orasul incepand cu principala atractie, magnificul York Minster (Catedrala si Biserica Metropolitana Sf. Petru), cea mai mare biserica medievala din nordul Europei, celebra mai ales pentru cele 120 de vitralii pictate. Intram pe straduta medievala Stonegate, marginita de magazine de antichitati si moderne, si ajungem in zona comerciala Shambles si la vestigiile vechiului castel. Unele cladiri de pe Shambles dateaza din secolul al XIV lea, si sunt incadrate in rame de lemn, dovezi ale macelarilor care au trait aici si le foloseau pentru depozitarea carnii. Ne imbarcam in autocar si transfer la cazare in zona Leeds. Cazare Hotel Jurys Inn Leeds 3* (pentru plecarea din 13 iulie) / Cedar Court Hotel Wakefield 4* (pentru plecarea din 20 august) sau similare.

Ziua 8 | LEEDS – CAMBRIDGE – LONDRA

Mic dejun. Dimineata plecare spre Londra. Pe drum vom vizita orasul universitar Cambridge. Orasul este cunoscut in special pentru Universitatea Cambridge, a doua ca vechime din Anglia dupa Oxford. Aceasta universitate a fost fondata in anul 1209 de studentii si profesorii fugiti de la Oxford din cauza ostilitatii locuitorilor care nu au inteles la inceput utilitatea sistemului educational. Ajungem in Londra, unde daca timpul permite, va recomandam ultimele vizite pentru cumparaturi la celebrul magazin “Harrods” – magazinul favorit al Majestatii Sale, Regina Marii Britanii. Cazare Holiday Inn London West 4* sau similar.

Ziua 9 | LONDRA – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO392 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 14:50, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 20:05.

Date de plecare: 13 Iulie, 20 August

 

 Tarife                                              calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 699 Euro adult loc in camera dubla
 • 699 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 599 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 • 989 Euro adult loc in camera single pentru plecarea din 13 iulie
 • 899 Euro adult loc in camera single pentru plecarea din 20 august

 Servicii incluse:

 • Zbor direct Bucuresti – Londra – Bucuresti, Compania TAROM
 • Transport cu autocar propriu conform programului
 • Cazare 8 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
  • 2 nopti la Londra, hotel DoubleTree by Hilton London Docklands Riverside 4* / Holiday Inn London West 4* sau similar
  • 1 noapte hotel Crowne Plaza 4* Stratford Upon Avon / Hotel Mercure Warwickshire Walton Hall Hotel & Spa 4* sau similare
  • 2 nopti Liverpool, hotel Holiday Inn Express Liverpool-Albert Dock 3*superior sau similar
  • 1 noapte hotel Sandman Signature Hotel Newcastle 4* / Holiday Inn Express Middlesbrough 3* sau similare
  • 1 noapte hotel Jurys Inn Leeds 3* / Cedar Court Hotel Wakefield 4* sau similare
  • 1 noapte in Londra, hotel Holiday Inn London West 4* sau similar
 • Tururi de oras la: Londra, Liverpool, Newcastle upon Tyne, York, Cambridge
 • Tururi pietonale cu insotitorul de grup
 • Excursie la Stonehenge-Salisbury-Bath
 • Excursie la Stradford si castelul Warwick
 • Excursie in Lake District la lacul Windermere
 • Insotitor roman de grup

 Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 199 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno (optionala, se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Excursiile optionale
 • Bacsis pentru soferi si ghizi locali

 

Excursii optionale                            tarife valabile pentru minim 25 de participanti

 • Excursie la Castelul Windsor

Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare si audio-guide la Castelul Windsor, insotitor de grup

 • Excursie la Manchester

Tarif:  35 Euro/persoana si include: transport autocar, ghid local, insotitor de grup

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

      

REZERVA OFERTA